Oberhausen nr. 1 in top 10 meest gezochte kerstmarkten

Kerstmarkten.nl‘Kerstmarkten’ is momenteel een populair zoekwoord bij internetbezoekers. Dit blijkt uit cijfers van Weekendjeweg.nl, dat in september de website Kerstmarkten.nl heeft gelanceerd. Sinds de lancering van de site zijn er al ruim 75.000 consumenten op zoek gegaan naar een bestemming dichtbij huis voor een sfeervol weekendje kerstshoppen met hotelovernachting. Vooral Duitsland is in trek bij de internetbezoekers, met Oberhausen als absolute nummer 1.

“Met Kerstmarkten.nl voldoen we duidelijk aan een behoefte van de consument”, zegt Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman. “De bezoekersaantallen stijgen iedere dag. We verwachten de komende weken voor kerst nog zo’n 200.000 bezoekers op de site. Het is interessant om te zien waar men dit jaar naar zoekt. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gezocht op ‘leukste kerstmarkt Duitsland’ en ‘winkelcentrum CentrO’, dat in Oberhausen ligt. Deze zogenoemde kersthoofdstad van het Ruhrgebied is enorm in populariteit gestegen”, aldus Trentelman.

De van oudsher bekende kerstmarkten steden, zoals Keulen en Düsseldorf in Duitsland, Maastricht en Valkenburg in Nederland en Antwerpen in België, blijven in trek voor een hotelovernachting. Trentelman: “We hebben een uitgebreid en voordelig hotelaanbod in deze steden. De ‘Country and Christmas Fair’ in Kasteel de Haar is zelfs dusdanig bekend dat Nederlanders dit als zoekterm gewoon intikken. Kleinere kerstmarkten hebben ons ook gevonden, ze melden zich zelf aan bij Kerstmarkten.nl. Daar zitten soms écht juweeltjes tussen. Het is absoluut een aanrader om een kerstmarkt te bezoeken: stads- en dorpspleinen ondergaan complete metamorfoses met ijsbanen en andere attracties, entertainment, lekkernijen en delicatessen, niets lijkt te gek. Er worden heuse kerstparadijzen gecreëerd, thuisblijven is eigenlijk geen optie.”

Top 10 populaire kerstmarkten steden:

1.    Oberhausen
2.    Keulen
3.    Maastricht
4.    Düsseldorf
5.    Brugge
6.    Antwerpen
7.    Londen
8.    Brussel
9.    Valkenburg
10.  Munster

Lees ook:50 kerstmarkten in Duitsland op een app
Lees ook:Weekendjeweg.nl draait wederom door tijdens de Drie Dwaze Dagen
Lees ook:Ondergronds genieten van twee unieke kerstmarkten
Lees ook:Weekendjeweg.nl biedt hotelgasten nu de ‘winterweer-omboekgarantie’
Lees ook:Vijf mooie Duitse kerstmarkten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>