Terracotta Warriors, een bijzondere tentoonstelling

Het wereldberoemde Terracotta Army is nog tot 1 juli aanstaande gelegerd in het Haagse New Babylon (naast CS Den Haag) en is een fantastische gelegenheid om kennis te maken met de laatste grote archeologische ontdekking van de twintigste eeuw: het terracottaleger van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi.

 

 

De eerste opgravingen van deze buitengewone schat, die beroemd is in de hele wereld, werden in 1974 ontdekt toen boeren in Xi’an, in de provincie Shanxi, in het oosten van China, een put wilden graven. Het ging toen nog maar om een heel klein deel van een heus ondergronds leger. Meer dan 2.000 jaar lang hielden deze 8.000 beelden de wacht rond het graf van de overleden keizer.

De ruim 100 beelden stellen het leger voor van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. De collectie bestaat uit ruim 100 handgemaakte replica’s van de beelden van het graf van de Chinese keizer. De bijzondere beelden zijn al in 14 Europese steden te zien geweest, waar ruim 3 miljoen mensen ze hebben gezien.

De krijgers met hun paarden zijn op ware schaal nagebouwd en staan tentoongesteld in een kuil. Op dezelfde manier als hoe ze in China gevonden zijn.

Kom kijken en luisteren naar hoe, waarom en wanneer de Eerste Keizer van China, Qin Shi Huang, zijn verdedigingsleger opbouwde. Hoor en lees wanneer ze ontdekt zijn. Ontrafel, samen met je kleinkinderen, het geheim van de keizer.

Lees ook:Terracottasoldaten doen het goed
Lees ook:Frankrijk trekt meeste bezoekers…ter wereld!
Lees ook:Jan Keizer over BZN, fysieke problemen en Annie Schilder
Lees ook:Hondje al zes jaar niet weg te slaan van graf baasje
Lees ook:Overheid verplicht tot bezoeken bejaarde ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>