Goocheltrucs leren in het Zuiderzeemuseum

1135-bf31b5ebf9783be7fd258bdfa7f73eb3Goocheltrucs leren, zwieren in de zweefmolen, acrobaten, waarzeggers en een schiettent. Alle ingrediënten voor de Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn aanwezig. Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 juli vormt het buitenmuseum het decor voor verschillende gratis kermisattracties uit de jaren 1920.

Voor bezoekers met een lekkere trek zijn de suikerspin- en popcornkraam natuurlijk ook aanwezig. Verder kun je allerlei Oudhollandse spelletjes doen. Zo kunnen kleine en grote krachtpatsers hun plezier op bij de Kop van Jut, en word je uitgedaagd voor het kat en muisspel, gatenkaasspel en spiegelschrijven.

Poppen, muziek en trucs
Bezoekers komen iedere dag een van de uitgenodigde straatartiesten tegen. Een poppenspeler vermaakt het publiek met Jan Klaassen, de bekendste poppenkast pop van Nederland. De acrobaat haalt de gevaarlijkste stunts uit. De goochelaar geeft een paar keer per dag zijn geheimen prijs.

Data acts:
Goochelshow             4, 5 en 7 juli
Goochelworkshop      10 en 11 juli
Poppenkastspel          6, 8 en 9 juli
Acrobaat                    12 juli

De kermis is net als het museum iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hoeven naast de gewoonlijke entreeprijs geen extra geld te betalen voor de kermisattracties. Behalve het entreepaviljoen en de stadsingang aan de Wierdijk kan het publiek ook gebruik maken van de dienstingang aan de Kooizandweg. Voor meer informatie kunnen bezoekers terecht op www.zuiderzeemuseum.nl.

 

Lees ook:Zuiderzeemuseum decor voor Oudhollandse kermis
Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gratis workshops volgen in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Zuiderzeemuseum op SAIL en Uitmarkt
Lees ook:Frisse winterwandeling door het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>