Workshop 3D Cityprint tijdens Rabo Museumkidsweek

Vervelen is er niet bij deze herfstvakantie bij opa en oma, want tijdens de Rabo Museumkidsweek van 17 oktober tot 1 november kunnen kinderen vanaf 7+ in het Museum voor Communicatie meebouwen aan de gaafste LEGO-stad met een eigen 3D-geprinte Lego-vorm. Bedenk hoe een stad leuker, mooier en schoner kan worden door een eigen ontwerp. Maak bijvoorbeeld eengrappig schommeltje of een gek 3D-puntdak voor een huis en plaats jouw ontwerp in de stad. In de
inloopworkshop leer je hoe je op de computer een eigen LEGO-blokje kunt ontwerpen voor 3D printing. Na deworkshop ontvang je je eigen blokje thuis. De workshops worden gefaciliteerd door PLAY+ART en 3D Workshops en sluiten aan op de tentoonstelling GO3D die t/m 1 november te bezoeken is in het Museum voor Communicatie.

 

Overige activiteiten herfstvakantie
Voor de allerkleinsten is tijdens de herfstvakantie in het Museum voor Communicatie een tekentafel ingericht met speciale 3D kleurplaten die met een app tot leven kunnen worden gewekt. Daarnaast zijn er iedere dag meerdere instaprondleidingen in de tentoonstelling GO3D over de impact van 3D printing. En in de tentoonstelling ‘Alles Werkt’ worden dagelijks een authentieke handbediende telefooncentrale uit 1912 en de oudste postsorteermachine ter wereld gedemonstreerd.

Rabo Museumkidsweek
De Rabo Museumkidsweek daagt kinderen uit zelf creatief te zijn. Kinderen bezoeken een museum, kiezen een eigen museumschat en verzinnen daar een beeldverhaal bij. Ieder kind dat een filmpje of verhaal instuurt ontvangt het Gouden Boekje van illustrator Harmen van Straaten. Een jury kiest uit alle inzendingen twaalf winnaars, één per provincie. De hoofdprijs is een vlucht in een Dakota vliegtuig!

Kinderen ontdekken museumschatten
In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. En ze bieden jong en oud een ideale omgeving om informeel te leren. Want musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

Kinderen worden in musea uitgedaagd om kritisch te kijken. Ze leren er door met eigen ogen te zien en doordat ze het verhaal horen dat bij een museumschat verteld wordt. Ze worden aangemoedigd om zelf vorm te geven aan hun emoties en opinie. Ze ervaren aldus wat een museumschat voor hen betekent.
Kijk voor alle tentoonstellingen, entreetickets en de tijden voor de activiteiten op www.muscom.nl

Lees ook:Rabo Scanner volgt Random Reader op
Lees ook:MuseumMaandag….voor ieder wat wils
Lees ook:Terracottasoldaten doen het goed
Lees ook:Cobra Museum wint AD-museumtest
Lees ook:Frans Hals museum is bloemengekte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>