Pedicure bevordert mobiliteit ouderen

Goede voetverzorging is belangrijk voor de mobiliteit van ouderen. Vanuit die gedachte neemt ProVoet, brancheorganisatie voor ruim 12.000 (gediplomeerde) pedicures, het initiatief om het werk en de expertise van pedicures onder de aandacht te brengen. Cisca Dresselhuys, oud-hoofdredactrice van Opzij, opent maandag 11 mei aanstaande (om 14.30 uur) de Week van de Pedicure tijdens de Libelle Zomerweek. Nederland telt volgens het CBS zo’n 3,5 miljoen oudere mensen. Velen van hen verzuimen voldoende aandacht aan hun voeten te (laten) besteden. Onbehandelde voetklachten kunnen leiden tot extra pijn aan de voeten, maar ook tot toename van knie-, heup- en/of rugklachten. Tijdens de Week van de Pedicure staan regionale activiteiten door het hele land in het teken van verzorging van de oudere voet. ProVoet-pedicures zijn bovendien aanwezig op de Libelle Zomerweek om voetenchecks uit te voeren en mensen van gedegen advies te voorzien.

Tijdens de Week van de Pedicure gaat extra aandacht uit naar veelvoorkomende klachten die bij ouder wordende voeten optreden. Denk aan stijfheid, verminderde beweeglijkheid en vergroeiende gewrichten. Dat leidt vaak tot toenemende eeltgroei, meer likdoorns en ingroeiende nagels. Individuele pedicures organiseren zodoende tijdens deze periode in hun eigen praktijk, of in de directe omgeving, speciale acties om ouderen erop te wijzen dat pijn aan de voeten meestal verholpen kan worden. ProVoet ondersteunt daarbij de initiatieven van haar leden. Met de Week van de Pedicure wil ProVoet de consument bewustmaken van het belang van goede voetverzorging in het algemeen en van de kwaliteit van het werk van een gediplomeerde pedicure in het bijzonder.

Lees ook:Maak je voeten “winterklaar”
Lees ook:Goede voetenzorg voorkomt complicaties en letsel bij diabetes- en reumapatiënten
Lees ook:De Libelle Zomerweek begint weer
Lees ook:Modehuis La Ligna en Libelle ontwerpen jubileum jurkje voor Nederlandse vrouw
Lees ook:De Libelle Zomerweek

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pedicure bevordert mobiliteit ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>