Maak je voeten “winterklaar”

Het seizoen van de blote voetjes en slippertjes is voorbij, we gaan onze voeten voorbereiden op een lange periode in dikke sokken, warme winterlaarzen en gesloten schoenen. Een beetje extra aandacht verdienen ze eigenlijk wel… Je voeten goed door de winter heen loodsen, is een goede reden om (opnieuw) kennis te maken met een gekwalificeerde pedicure. Sommige pedicures bieden zelfs een winterbehandeling aan. Een goede voetverzorging is belangrijk voor de mobiliteit van ouderen.

 

Strakke schoenen en dikke sokken zorgen bijvoorbeeld eerder voor een huid die sneller transpireert. Dan liggen ook problemen zoals een schimmelhuid en ingroeiende nagels op de loer.

Uiteraard kun je veel zelf doen om je voeten te verzorgen, maar de pedicure heeft eerder in de gaten waar de mogelijke problemen dreigen. Dus laat je voeten voor de winter eens controleren en goed verzorgen door een professional. Voorkomen is immers beter dan genezen. En mochten er inderdaad al problemen zijn ontstaan, dan kan de pedicure deze vaak goed verhelpen.

Kijk voor een (gediplomeerde) pedicure in uw buurt op www.provoet.nl.

Lees ook:Nijmeegse Vierdaagse tips: blaren voorkomen en genezen
Lees ook:Zweetvoeten? Probeer deze tips van oma!
Lees ook:Top 10 van meest voorkomende voetproblemen
Lees ook:Koude voeten? Koud water!
Lees ook:‘Bedank jij je voeten wel eens?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>