Niet slimmer door braintraining-computerspelletjes

Sorry… Als u net als veel leeftijdgenoten steeds meer tijd doorbrengt met het spelen van allerlei braintraining-games om het ouder wordende brein in vorm te houden, heb ik slecht nieuws voor u: computerspelletjes die beloven je hersens te scherpen maken gebruikers namelijk helemaal niet slimmer.Wetenschappers hebben ontdekt dat een controlegroep met fanatieke gamers niet beter scoorde dan een controlegroep die dezelfde hoeveelheid tijd kregen om op het internet te surfen. Scans van hun hersenen toonden aan dat de brain training ook geen effect heeft op de opbouw van het brein. De onderzoekers verstaan onder breinkracht geheugen, concentratie, planvaardigheden en de mogelijkheid om problemen om te lossen.

Overigens kan het natuurlijk nooit kwaad om de spelletjes te blijven spelen, al is het alleen maar om er plezier aan te beleven!

Lees ook:Dr. Kawashima’s “Brain Training” houdt je brein helemaal niet jong!
Lees ook:Braintraining houdt hersenen senioren scherp
Lees ook:Train je hersenen met Brain Age
Lees ook:Groene thee is uitstekend voor je geheugen
Lees ook:Computerspelletjes kunnen mentale aftakeling tegengaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>