“Discriminatie bij sollicitatie” vindt 55-plusser

Ontslag, langdurig werkeloos…..de grootste nachtmerrie voor een 55-plussser. Voor oudere werkzoekenden blijft het heel moeilijk een gepaste baan te vinden. Zijn we nog wel gewenst op de arbeidsmarkt en hoe blijven we gemotiveerd?! Een grote meerderheid van de 55-plussers heeft tijdens sollicitatiegesprekken het gevoel dat ze worden gediscrimineerd vanwege hun leeftijd. Dat bleek maandag uit onderzoek van vacaturesite jobtrack.nl.Hoe ouder de respondenten zijn, hoe meer zij het gevoel hebben te worden gediscrimineerd op leeftijd. Uit onderzoek van het UWV Werkbedrijf bleek eind vorig jaar dat slechts 2 procent van de vacatures in 2010 werd vervuld door 55-plussers, terwijl 22 procent van de werkzoekenden uit deze leeftijdscategorie komt.

Naast het feit dat ouderen zich gediscrimineerd voelen vanwege hun leeftijd, heeft ruim de helft van de 55 tot 65-jarigen er geen vertrouwen in dat het UWV hen aan een passende baan kan helpen.

De Weerd: “De resultaten van het UWV-onderzoek bevestigen het gevoel van de oudere werknemers. Zij hebben de meeste moeite om een baan te vinden. Dat terwijl ze, zo bleek eerder uit het Nationale Werkonderzoek 2010, enorm plichtsgetrouw en gemotiveerd zijn. Werkgevers hebben dus genoeg redenen om wel voor hen te kiezen.”

Lees ook:Competentietest vergroot baankansen 45-plussers
Lees ook:Werkloze 55-plusser voelt zich afgeschreven
Lees ook:Uitbreiding aanpak ouderenwerkloosheid
Lees ook:Wat voor 45-plussers geldt, geldt ook voor 50-plussers…
Lees ook:50-plusser wil graag lat-relatie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>