Webcam bij vossenburcht: bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie

Ook al dagelijks aan het genieten van www.beleefdelente.nl? Er is al volop actie hoor! Ik kan hier van genieten. Zo lees ik net op NU.nl dat Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen een vossenburcht voorzien heeft van vier camera’s. Vanaf dinsdagmiddag is het wel en wee van de twee bewoners op internet te volgen, spannend voor je kleinkinderen….In de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad, leven ongeveer vijftig vossen.

Bij het bewuste hol hebben boswachters de afgelopen weken geregeld een paartje gespot. Spannend is nog wel of ze hier komend voorjaar ook hun jongen gaan werpen.

In het vossenhol zitten meerdere kamers en gangen. Vossendeskundige Jaap Mulder heeft Staatsbosbeheer bij dit project geadviseerd. Het is de bedoeling dat de beelden ook voor wetenschappelijk onderzoek worden gebruikt.

Vanaf dinsdag 8 maart a.s. 12:00 uur zijn de live-beelden van de webcam bij de vossenburcht te volgen via www.volgdevos.nl

Lees ook:Volg de vos (live) in de Oostvaardersplassen
Lees ook:Webcams volgdevos.nl weer aan
Lees ook:Staatsbosbeheer gaat bezuinigen op natuurwebcams
Lees ook:Genieten van culinaire hoogstandjes in de beste restaurants
Lees ook:Het edelhert is weer op zoek naar de liefde!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Webcam bij vossenburcht: bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie

  1. Wim Hohage

    kan geen verbinding krijgen met de webcam, wel 20x geprobeerd.

      /   Reply  / 
  2. Chella

    Het is bij mij ook niet gelukt een minuut geleden. Ik denk dat veel scholen en andere p[leidingscentra ook deze site volgen. De site is dus waarschijnlijk zo erg overbelast, dat je bij een loterij meer kans maakt.
    Tekst van de site zelf:
    Er is veel belangstelling voor deze website, door die drukte kan het soms even duren voor de site opent. Er wordt aangewerkt om de snelheid te verbeteren. Zie ook: ‘vragen en antwoorden’.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>