Staatsbosbeheer gaat bezuinigen op natuurwebcams

Hè, wat jammer…… de camera’s van Staatsbosbeheer bij de vos, bever en zeearend gaan in 2015 niet aan. Er wordt bezuinigd! De kosten voor de internetverbinding en de elektriciteit zijn hoog en de technische ondersteuning en monitoring zijn tijdrovend. Bekend is dat miljoenen mensen de afgelopen jaren meeleefden via de webcams. Die zullen zeker teleurgesteld zijn.

Maar…..

 

De camera bij het oehoenest in een steengroeve in de Achterhoek is wel weer aan. Via volgdeoehoe.nl kan iedereen live volgen of het oehoepaar hier weer gaat broeden.

Rijkswaterstaat haalt de webcams bij de vossenburcht in de Oostvaardersplassen, natuurgebied tussen Almere en Lelystad, niet weg. In het gebied leven ongeveer 50 vossen. De dieren leven er in vrijheid, en zijn ook overdag in het gebied te zien. De camera’s – twee in de burcht en een erbuiten – zijn wel uitgezet. Drie keer nam een vossenfamilie zijn intrek in de speciale webcamburcht en werden voor het oog van de camera jonge vosjes geboren., voorzien van webcams.

Lees ook:Volg de vos (live) in de Oostvaardersplassen
Lees ook:Webcam bij vossenburcht: bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie
Lees ook:Live meekijken in acht vogelnesten, Beleef de Lente 2010
Lees ook:De film ‘De nieuwe wildernis’ is nu al een hit
Lees ook:Nieuwe reallifesoap: kijk live mee in zes vogelnesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>