Volg de vos (live) in de Oostvaardersplassen

De vossenburcht is sinds gisteren weer 24 uur per dag te volgen door verschillende webcams. Met een beetje geluk kunnen we het gezinsleven van vossen in de vossenburcht in de Oostvaardersplassen gaan volgen.
In de Oostvaarderplassen leeft een groep van ongeveer 50 vossen. De afgelopen tijd hebben boswachters weer paartjes vossen in de burcht gezien….

 

Alle hoop dus dat ze hier het komende voorjaar hun jongen gaan werpen zodat we dagelijks via de camera’s een bijzondere kijk krijgen in het leven van de vossenfamilie.

De beelden zijn te zien op www.volgdevos.nl.
Het is de derde keer dat de camera’s aan gaan. Vorig jaar bleef de burcht leeg, in 2011 trokken er wel vossen in. Toen werd de website in 3 maanden in totaal 2,2 miljoen keer bezocht, door meer dan een half miljoen verschillende bezoekers uit 127 landen.

Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten het gebied te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, de ‘vliegende deur’ die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds een paar jaar weer in de Oostvaardersplassen.

 

 

 

 

 

Lees ook:Webcams volgdevos.nl weer aan
Lees ook:Staatsbosbeheer gaat bezuinigen op natuurwebcams
Lees ook:Webcam bij vossenburcht: bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie
Lees ook:De film ‘De nieuwe wildernis’ is nu al een hit
Lees ook:Floriade 2012 geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>