Juli was de natste maand sinds 1966

Wat een cadeautje vanmiddag de zon weer te zien en voelen, daar word je op slag vrolijk van. Morgen alweer augustus, hopelijk maakt die maand alles goed. De maand juli was er in ieder geval één om snel te vergeten en zal de geschiedenis ingaan als een maand met weinig zon en veel regen. Juli 2011 staat op de zesde plaats van de natste juli-maanden in ruim honderd jaar. Er viel  bijna drie keer zoveel neerslag als in een gemiddelde julimaand, waarin zo’n 73 millimeter valt. Vooral 12 en 14 juli waren belabberd. Op die dagen viel er respectievelijk 58,9 en 47,5 millimeter in De Bilt. Dat is dus net zo veel als normaal gesproken de hele maand valt.

Ik vertrouw op de voorspelling van het Meteorologisch instituut Weeronline.nl: “er zal in augustus een significante verbetering optreden in het weerbeeld!!”

Lees ook:Buienradar: in anderhalve dag evenveel regen als normaal in een maand!
Lees ook:Koudste 17 mei in ruim veertig jaar
Lees ook:Vandaag lekker weer, maar wel koudste lente in tijden!
Lees ook:Recordaantal teken
Lees ook:12-12-12: ‘Geen recordaantal bruiloften ondanks bijzondere datum’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>