Weggebruikers opgepast: KNMI waarschuwt voor extreem weer

Moet u nog de weg op? Kijk dan maar uit! Het KNMI heeft voor de provincies Friesland en Noord-Holland de code oranje (extreem weer) afgegeven, terwijl het ook in andere delen van het land flink te keer kan gaan. Het KNMI verwacht tot aan het eind van dinsdagmiddag op diverse plaatsen in Nederland windstoten tussen de 100 en 120 kilometer per uur. Landinwaarts verwacht het KNMI windstoten tussen de 80 en 90 kilometer per uur. Op diverse plaatsen is dinsdagochtend al windkracht 9 waargenomen, meldt Weeronline. Het waddengebied, het IJsselmeer en Noord Holland hebben te maken met stormkracht.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke rijomstandigheden door de harde wind in met met name Noord-Holland en Friesland. Rijkswaterstaat adviseert mensen die de weg op gaan de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen.

Lees ook:Pas op voor zware windstoten!
Lees ook:Weersverwachting: storm en zware windstoten op komst
Lees ook:Waarschuwing voor dichte mist
Lees ook:Landelijke opening Nationale Archeologiedagen
Lees ook:De weg op? Kijk uit: KNMI waarschuwt voor gladheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>