Weersverwachting: storm en zware windstoten op komst

Schermafbeelding 2014-02-14 om 11.27.30Van plan om een lekkere strandwandeling te gaan maken? Pas maar op, het zou zo maar kunnen dat je dit weekend uit je hemd waait als dat gaat proberen! De kustprovincies krijgen dit weekend te maken met een zuidwesterstorm. Ook in de rest van het land is kans op zware windstoten. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline vrijdag. In heel het land geldt zaterdag code geel voor gevaarlijk weer, zo meldt het KNMI. Boven land staat vrijdagavond- en nacht al een vrij krachtige wind. In de kustprovincies en rondom het IJsselmeer is de wind krachtig tot stormachtig. In Noord-Holland is kans op windstoten tot negentig kilometer per uur.

Een stevige zuidwesterwind raast zaterdag over het land met langs de noordwestkust kans op storm met windstoten tot 120 kilometer per uur. De overige kustprovincies moeten rekening houden met een harde tot stormachtige wind. In de rest van het land worden zware windstoten verwacht. Weeronline verwacht dat de storm gepaard gaat met buien en mogelijk onweer. Deze worden afgewisseld met zonnige perioden. De temperatuur is met 12 graden zacht te noemen. Hoewel het zondag waarschijnlijk minder hard waait dan zaterdag is het weer ook dan onstuimig. Het algemene weerbeeld is vergelijkbaar met zaterdag. Wolken, zon en buien wisselen elkaar af. Met zo’n 10 graden is het ook zondag zacht voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het half februari overdag een graad of 6.

Lees ook:Daar gaan de barbecueplannen: zware onweersbuien op komst!
Lees ook:Herfstachtige dagen met veel storm op komst
Lees ook:Pas op voor zware windstoten!
Lees ook:Het lenteweer komt eraan!!!
Lees ook:Weggebruikers opgepast: KNMI waarschuwt voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>