Champions League niet meer bij NOS maar bij RTL, SBS of FOX?

Schermafbeelding 2014-11-25 om 13.38.56Voor de verstokte voetbalkijker zal het best even wennen worden, maar de UEFA Champions League is de komende jaren niet meer te zien bij de NOS. De publieke nieuws- en sportomroep heeft geen bod gedaan op de uitzendrechten van wedstrijden voor de periode 2015-2018. De deadline voor geïnteresseerde bieders verliep gisteren om 12.00 uur.  Het besluit van de NOS om niet mee te bieden was volgens algemeen directeur Jan de Jong een keuze, maar wel een die het directe gevolg is van de mediabezuinigingen van de regering. De NOS kiest nu voor nieuwsvoorziening en andere sporten dan voetbal, “juist ook omdat commerciële omroepen daar weinig tot geen aandacht aan besteden”. 

Volgens De Jong was de Champions League wel op zijn plaats bij de publieke omroep, omdat daarmee een “uniek bereik” onder jongeren werd bewerkstelligd. Gemiddeld kijkt 21,5% in de leeftijdsgroep 15-34 jaar naar wedstrijden van de Champions League. RTL heeft wel een bod uitgebracht op de rechten. Fox Sports wil niet zeggen of de zender ook in de race was voor de uitzendrechten. “We doen er geen mededelingen over”, zei een woordvoerder tegenover persbureau Novum. Wordt vervolgd. Vanavond, morgen en de rest van het lopende seizoen zijn de Champions League-beelden overigens nog gewoon te zijn bij de NOS.

Lees ook:Officiële bevestiging: Champions League op SBS en NU.nl
Lees ook:130 Nederlandse fans gratis naar wedstrijden UEFA Champions League
Lees ook:Uit de oude doos: Real Madrid – Ajax met Gerrie Muhren
Lees ook:Totale afgelasting van het voetbal: ruim baan voor Elfstedentocht?
Lees ook:Rijdende rechter Frank Visser naar SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>