Officiële bevestiging: Champions League op SBS en NU.nl

Schermafbeelding 2014-11-25 om 13.38.56Het nieuws kwam vorige week al min of meer naar buiten maar inmiddels is het officieel: SBS en NU.nl hebben de rechten verworven van de Champions League-uitzendingen in de voetbalseizoenen 2015 – 2018. Dat bevestigt Sanoma, eigenaar van zowel NU.nl als SBS, vandaag. De wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op een van de SBS-zenders uitgezonden. NU.nl neemt de online rechten voor haar rekening. “In Nederland heeft de UEFA -als tweede land in de wereld- besloten een digitaal pakket te verkopen, los van de andere beschikbare rechten”, licht CEO van Sanoma/SBS Peter de Mönnink toe. “Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn. En dat de mooiste hoogtepunten uit een wedstrijd eenvoudig ‘on demand’ terug te kijken zijn.”

Luc Peeters, COO Broadcasting SBS, laat eveneens weten gelukkig te zijn met de verkregen uitzendrechten van de Europese voetbalcompetitie. “Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland.”

Onlangs werd duidelijk dat de NOS geen bod heeft gedaan op de rechten voor 2015 – 2018. “Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen”, zei algemeen directeur Jan de Jong na het aflopen van de deadline. SBS en RTL deden wel een bod. Over de hoogte van het bod wilde SBS eerder niets kwijt. Gemiddeld kijkt 21,5 procent in de leeftijdsgroep tussen 15 en 34 jaar naar het voetbal in de Champions League.

Lees ook:Champions League niet meer bij NOS maar bij RTL, SBS of FOX?
Lees ook:130 Nederlandse fans gratis naar wedstrijden UEFA Champions League
Lees ook:Uit de oude doos: Real Madrid – Ajax met Gerrie Muhren
Lees ook:Ouderen twitteren zich suf!
Lees ook:De grootste golfgeheimen duidelijk uitgelegd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>