Leestips boeken voor baby’s, peuters en kleuters

Nederlanders lezen het vaakst voor aan hun kinderen en kleinkinderen. Het zijn vooral vrouwen, en dan met name moeders, die deze taak op zich nemen. De meeste kinderen worden vanaf hun eerste levensjaar voorgelezen.

 

 

 

Kinderen die worden voorgelezen hebben een grotere woordenschat. Voorlezen aan kleuters bevordert hun taal- en leesvaardigheid en kinderen van ouders die veel lezen, voorlezen en een kast met boeken in huis hebben, doen het beter op school.

97% van de ouders en 94% van de grootouders leest hun (klein)kinderen voor.
In opdracht van Blink uitgevers, de uitgever van de educatieve bladen Bobo, Okki, Taptoe en National Geographic Junior is onderzoek gedaan naar de populariteit van voorlezen onder ouders en grootouders. Via twee polls op zes websites (Kinderinfo, Peuterplace, Plusonline, Senioren-actief, Vitaal en Vrouwonline) is gebleken dat 97% van de ouders hun kinderen graag voorleest en 94% van de grootouders hun kleinkinderen graag voorleest. 17% van de grootouders zegt zelfs vaker voor te lezen aan de kleinkinderen dan de ouders zelf!

Iedere week geeft Leesplein leestips voor alle leeftijden.

Lees ook:Opa’s en oma’s ondermijnen strenge opvoeding ouders
Lees ook:Opa’s en oma’s verwennen hun kleinkinderen veel te veel!
Lees ook:Opa en oma: dé kinderopvang van 2013
Lees ook:Grootouders zien kleinkinderen na scheiding minder
Lees ook:Grootouders niet te spreken over tafelmanieren kleinkinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>