De perfecte cappuccino zonder melkopschuimer

Voordat we je vertellen hoe je in een handomdraai een heerlijke cappuccino maakt, iets meer over de herkomst.

Cappuccino wordt van oudsher in traditionele koffielanden gezien als onderdeel van het ontbijt. Tegenwoordig drinken we cappuccino op elk gewenst moment van de dag. De naam cappuccino refereert naar de kleur van het habijt (pij) van kapucijner monniken. Deze monniken zelf verlenen hun naam weer aan de kappen (‘cappuccio’) van hun habijten. Cappuccino bestaat uit drie gelijke delen espresso, warme melk en schuim.

Geen opschuimer voor je melk? Geen probleem. Een jampot helpt je van het probleem af……

Een goede cappuccino bestaat uit sterke een derde deel koffie, een derde deel warme melk plus een derde deel melkschuim.

1 kopje espresso (of sterke koffie)
75 ml opgeklopte melk
75 ml warme melk

Giet de melk om op te schuimen over in een lege jampot, draai goed vast, en schudden maar. Na ongeveer drie minuten schudden heb je heerlijk melkschuim. Niet te lang doorschudden, want dan heb je boter!

Naar eigen smaak kun je eventueel cacaopoeder of kaneel over de kop cappuccino strooien.

Lees ook:Theetrend: chai – warm en kruidig
Lees ook:Drink espresso met mate!
Lees ook:Een hervulbare capsule voor je Nespresso-machine
Lees ook:Melkicoon Joris Driepinter komt terug
Lees ook:Melk is niet goed voor elk…….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>