Melk is niet goed voor elk…….

Ken je ‘m nog, Joris Driepinter? In de jaren zestig en zeventig figureerde hij in verscheidene reclamefilmpjes voor melk. Door het dagelijks drinken van drie pinten melk was de oorspronkelijke Joris Driepinter tot sterke staaltjes in staat, zoals het optillen van een olifant. Melk was dus goed voor een mens……..

Maar uit recent onderzoek blijkt dat melk drinken helemaal niet zo gezond is als gezegd wordt….

 

 

 

Melk zorgt niet voor sterkere botten en mensen die veel melk drinken, kunnen eerder komen te overlijden. In het onderzoek werd er voor tien tot twintig jaar naar honderdduizend verschillende personen gekeken. Er werd naar hun gezondheid gekeken en de hoeveelheid zuivel die de mannen en vrouwen nuttigden.
Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die drie glazen melk of meer per dag dronken, een grotere kans liepen om voor het einde van het onderzoek te overlijden. Ook hadden zij de helft meer kans op een heupbreuk. Voor mannen kwam hetzelfde resultaat naar voren, maar in mindere mate.

Dit kan veroorzaakt worden door de suikers die melk bevat. Galactose en lactose versnellen het verouderingsproces. Voor het nuttigen van kaas en yoghurt werden tegenovergestelde resultaten bereikt. Er is meer onderzoek nodig om te kunnen bepalen of de huidige adviezen over zuivel aangepast moeten worden

Lees ook:Melkicoon Joris Driepinter komt terug
Lees ook:Van veel melk ga je sneller dood en het verkleint de kans op botbreuken niet
Lees ook:Melk drinken in de kindertijd heeft goed effect heeft op fysieke vaardigheden ouderen
Lees ook:Melk de witte sloper
Lees ook:Mannen sterven eerder na sporten dan vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>