Pastasalade met paling (recept)

Ben je met z’n tweetjes één van de paasdagen? Maak dan deze lekkere salade eens. Makkelijk en gezond! Paling is een vette vissoort. Het bevat gunstige, sterk onverzadigde vetten. Dit onverzadigde vet werkt zelfs cholesterolverlagend.

Alle reden om in te slaan:

•    100 gram gerookte paling
•    100 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
•    3 tomaten
•    2-3 bosuitjes
•    100 gram honing-mosterddressing
•    100 gramgemengde jonge bladsla
•    zout en versgemalen peper

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de paling in reepjes. Giet de pasta af en schep in een kom de pasta met de dressing, paling, tomaat en uiringetjes door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper. Verdeel de bladsla over twee diepe borden en schep de pastasalade erop. 

Tip: maak de dressing zelf met 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels honing, 1 eetlepel mosterd, 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper.

 

Lees ook:Pasta met sperziebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen (recept)
Lees ook:Gerookte palingsalade met pasta en asperges (recept)
Lees ook:Komkommerschuitjes met haring (recept)
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)
Lees ook:Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>