Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes

Hulp nodig bij het samenstellen van je kerstdiner? Visrecepten.nl helpt je een handje met dit heerlijke voorgerecht……

 

  • 400 gram gerookte zalm
  • 3 kleine eieren
  • 2 Tasty Tom tomaten
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels bieslook
  • zout en versgemalen peper

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Halveer de tomaatjes en verwijder het vocht met de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Snijd ook de zalm in heel kleine stukjes. Boen de citroen schoon en rasp er ½ eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Meng in een kom de geraspte citroenschil met 1 eetlepel citroensap en peper naar smaak. Schep de blokjes zalm en tomaat erdoor. Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie, kappertjes, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Zet op een bord een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede en vul deze met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog. Maak zo nog drie zalm taartjes. Leg de partjes ei eromheen en schep de dressing ertussen.

Lekker met geroosterde sneetjes bruin stokbrood.

Tip: vervang de kappertjes door kleine blokjes augurk.

 

 

Lees ook:Pastasalade met gerookte zalm (recept)
Lees ook:Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Crostini met haringtartaar
Lees ook:Groene salade met zalm en rivierkreeftjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>