Gevoelig voor roos? Geen witte wijn drinken!

Zonnetje, temperatuur boven de 20 graden., vrije dagen……… het perfecte moment te genieten op een terrasje van een glas witte wijn.

Toch kunnen mensen die last hebben van van roos of een schilferige hoofdhuid over stappen op rode wijn. Hoofdhuidspecialisten waarschuwen dat witte wijn en champagne de aanmaak van bepaalde gisten stimuleert, die op hun beurt roos veroorzaken.

 

Volgens Anabel Kingsley, de dochter van hoofdhuidspecialist Philip Kingsley, zijn witte wijn en champagne bijna de slechtste dranken die je kan consumeren als je hier last van hebt.  Schilfertjes ontstaan door een teveel aan bepaalde gisten op de hoofdhuid. Witte wijn en champagne stimuleren de aanmaak van die gisten bij mensen die van zichzelf al gevoelig zijn aan roos.

De witte dranken kunnen ook zorgen voor een te snelle celvernieuwing, wat op zijn beurt ook kan leiden tot een schilferige hoofdhuid.

 Gelukkig wil dat niet zeggen dat witte wijndrinkers hoedanook last krijgen van roos. Wel is het opletten geblazen als je van jezelf al gevoelig bent voor schilfertjes en ook  nog eens graag een glaasje witte wijn drinkt. Dan zou dat wel eens de lang gezochte oorzaak kunnen zijn. Kingsley suggereert die mensen om over te schakelen op rode wijn, die minder suikers bevat dan witte en champagne. Verondersteld wordt dat de suikers in witte wijn en champagne de trigger zouden kunnen zijn waardoor die gisten ontstaan die voor hoofdschilfers zorgen.

 

Bron: HLN

Lees ook:Champagne is gezond
Lees ook:Witte wijn veroorzaakt wel degelijk vlekken op tanden
Lees ook:En zo bestrijd je roos
Lees ook:Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis
Lees ook:Drink met een gerust hart een paar glazen witte wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>