Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis

Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis… een gouden regel waar we ons massaal aan houden. Maar waarom eigenlijk? Japanse wetenschappers hebben daar voor het eerst een verklaring voor gegeven.De nasmaak van rode wijn is niet zo lekker in combinatie met vis. Dat komt omdat er ijzer in rode wijn zit. Toch bestaan er volgens de onderzoekers rode wijnen die perfect in combinatie met vis gedronken kunnen worden. Niemand kon immers op voorhand voorspellen of een bepaalde fles rode wijn bij een visgerecht zou passen, omdat we niet wisten wat die nasmaak veroorzaakte.

Wijnproevers moesten 38 rode wijnen en 26 witte wijnen proberen in combinatie met een visgerecht. Naarmate een wijn een hoger ijzergehalte had, werd de visachtige nasmaak sterker. Conclusie van de studie: rode wijnen met een laag ijzergehalte passen ondanks de vooroordelen perfect bij een stukje vis.

Lees ook:Drink met een gerust hart een paar glazen witte wijn
Lees ook:Gevoelig voor roos? Geen witte wijn drinken!
Lees ook:Witte wijn veroorzaakt wel degelijk vlekken op tanden
Lees ook:Geniet meer van wijn!
Lees ook:Wijn kopen is een vrouwenzaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>