Geniet meer van wijn!

Wat was die fantastische wijn bij vrienden thuis? Welke wijn zal je schenken bij mosselen*? En op welke temperatuur ook alweer? Het leven van een wijnliefhebber is zwaar; er is zoveel te onthouden. Het nieuwe boek My favorite wines biedt nu een oplossing waardoor je alles wat je hoort, ziet, ruikt en proeft kunt opschrijven en onthouden.

 

 

 

My Favorite Wines geeft veel handige informatie over het kopen, bewaren, serveren en drinken van wijn. Daarnaast is het vooral een boek waarmee je zelf aan de slag gaat.

Met behulp van handige invullijstjes maak je de juiste wijn-spijs combinaties en noteer je wanneer je eigen wijnen op dronk zijn. Via enkele stappen leer je daarnaast niet alleen wat kleur, geur en smaak vertellen over de wijn, maar bijvoorbeeld ook hoe bepaalde geuren in een wijn terecht komen. Met hulp van de rode en witte smaakkaart krijg je een idee welke druif welke wijn voortbrengt en wat de eigenschappen zijn. Doordat je alles zelf opschrijft in My Favorite Wines blijft de kennis beter hangen en leer je daadwerkelijk meer over wijn. Door de proefkaartjes in te vullen zul je er ook achter komen wat je wel en niet lekker vindt. Met lijstjes als ‘Mijn favoriete rode wijnen’, ‘Lekkere wijnen gedronken in het restaurant’ of ‘Wijnwinkels om te onthouden’ is je praktische wijnboek compleet.

Bij vrienden, thuis, in het restaurant of op reis: met dit boekje heb je al je kennis altijd in je tas of broekzak en geniet je nog meer van wijn!

 

* het antwoord willen we niet schuldig blijven: (gekookte) mosselen zijn vooral heel lekker met een Pinot Blanc uit de Elzas op een temperatuur van ongeveer 11 à 12°C. Bewaar jij overigens je rode wijnen in je kamer en open en drink je ze op die temperatuur? Zonde! De gewoonte om rode wijn te drinken op kamertemperatuur komt uit de tijd dat deze nog rond de 18 °C  lag, tegenover gemiddeld 21°C nu. Tegenwoordig moet bijna iedere rode wijn dus even gekoeld worden om de smaak tot zijn recht te laten komen.

Lees ook:Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis
Lees ook:Wijnliefhebbers kunnen makkelijk hun wijn on line bestellen
Lees ook:Wijn kopen is een vrouwenzaak
Lees ook:Mmmm, wild en gevogelte…. maar welke wijn?
Lees ook:Drink met een gerust hart een paar glazen witte wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>