Rood vlees verhoogt kans op overlijden

Uit een nieuwe studie, onder meer dan 120.000 mensen, blijkt dat rood vlees het risico vergroot op het overlijden aan kanker en hartproblemen. Dat stellen onderzoekers van de Harvard Medical School. Nou, dat wordt dan kip kluiven voortaan. Ook niets mis mee…..


Ach, zo erg is het ook weer niet. Je mag af en toe best een stukje rood vlees, maar dan niet dagelijks en alleen als onderdeel van een evenwichtige voeding. Het rode vlees kan volgens de onderzoekers beter vervangen worden door vis, kip of noten.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van 37.698 mannen tussen 1986 en 2008 en 83.644 vrouwen tussen 1980 en 2008. Volgens de onderzoekers verhoogt het dagelijks toevoegen van een extra portie onverwerkt rood vlees het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten met 18 procent en aan kanker met 10 procent.

De cijfers voor verwerkt vlees lagen nog hoger, 20 procent voor totale sterfte, 21 procent voor overlijden door hartproblemen en 16 procent voor problemen voor sterfte aan kanker.

De onderzoekers suggereren dat het verzadigd vet dat in rood vlees zit de toename van het risico op hartproblemen kan verklaren. In vleeswaren zit veel natrium. Natrium verhoogt de bloeddruk waardoor de kans op hart- en vaatziekten groter wordt.

Lees ook:Te veel vlees verhoogt de kans op dikkedarmkanker
Lees ook:Wekelijks twee maal vette vis verlengt leven oudere met…2 jaar!
Lees ook:Drie kopjes koffie per dag verlagen risico op sterfte…
Lees ook:Dress Red Day vandaag…. draag rood!
Lees ook:Grote(re) kans dat je sterft op je verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>