Of je even je poep op wilt sturen…

Tweeduizend tropische vakantiegangers gaan de komende jaren hun poep opsturen naar ziekenhuizen. In de ontlasting wordt gezocht naar resistente darmbacteriën en de gevolgen daarvan. Bijzondere post om te krijgen hoor! Weer eens wat anders dan de krant of een blauwe envelop. Gaan jullie nog naar een tropisch land? Want dan is dit wel een mooie manier om van je drol af te komen! Mensen die naar het AMC Amsterdam, Erasmus MC in Rotterdam of het Maastricht UMC+ gaan voor inentingen, wordt gevraagd of ze mee willen werken aan het onderzoek. Dat heeft het AMC Amsterdam donderdag bekendgemaakt. Het is overigens niet zo dat een hele drol opgestuurd moet worden. Een wattenstaafje dat door de ontlasting is gehaald, is voldoende.

Blegh…

Lees ook:Onderzoek naar darmkanker bij alle Nederlanders tussen de 55 en 75 jaar
Lees ook:Last van aambeien? Masseer je darmen!
Lees ook:André Rieu en zijn plannen voor een ‘Maastricht Dome’
Lees ook:Resultaten bevolkingsonderzoek darmkanker schokkend
Lees ook:Landelijk bevolkingsonderzoek darmkanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Of je even je poep op wilt sturen…

  1. Sugel

    Wetenschap1 november 2012 17:15 |Het AMC begint vandaag in samenwerking met het Erasmus MC en het Maastricht UMC aan een onderzoek naar resistente darmbacteriën. Wie zijn ontlasting inlevert krijgt een custom made cartoon van Fokke en Sukke.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>