50-plussers eten met regelmaat een dagje vegetarisch

Meer 50-plussers eten op sommige dagen vegetarisch of maken voornemens dat in de toekomst te doen. Belangrijkste motivatie is gezondheid, zo blijkt uit een peiling van Plus Magazine. Vegetarisch eten krijgt inderdaad stees meer bekendheid. Het is ook steeds makkelijker een dagje vleesloos te leven. En inderdaad; ook veel gezonder. Ik doe het ook zo nu en dan, maar als ik eerlijk ben nog veel te weinig. 39% van de ondervraagden 50-plussers  eet vegetarisch op sommige dagen. 11 % denkt eraan in de nabije toekomst minder vlees te eten. Met deze voedingswijze zijn 50-plussers overigens best vertrouwd: 2% van hen eet helemaal geen vlees meer en  meer dan een derde (37%) kiest één keer per week voor een vegetarische maaltijd.

 

De grootste motivatie vormt gezondheid (39%). Ook de bescherming van het milieu (6%) of het dierenwelzijn (4%) spelen ook mee, al wegen die redenen minder door.  22,2% vindt vegetarisch eten een modegril die zij liever aan zich voorbij laten gaan. 38% van de 50-plussers ziet vlees als een noodzakelijke voedselcomponent voor een evenwichtige maaltijd en 8 % denkt dat vegetarisme zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid. 1 op 4  geeft toe de smaak van vlees  niet te kunnen missen.

Lees ook:Vegetarisch eten houdt je bloeddruk laag…
Lees ook:Redenen om je vlees te marineren!
Lees ook:Onderzoek wijst uit: ‘Vegetariërs leven iets langer’
Lees ook:Vlees van de slager populair onder 50-plussers
Lees ook:Is fruit na het avondeten ongezond?

1 Reacties // Reageer

One thought on “50-plussers eten met regelmaat een dagje vegetarisch

  1. k lala

    Beste Corry,

    heeft u misschien een linkje naar dit onderzoek? Ik kan het online namelijk nergens terug vinden.

    Mvg,
    K Lala

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>