Makreelsalade met appel en selderij (recept)

Makreel is een vette vissoort. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd. Niet dat dit allemaal in dit recept zit, integendeel, je kunt het voor kennisgeving aannemen….

Dit recept zit boordevol ander lekkers en is voor vier personen……..

 

 

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 2 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • mespuntje paprikapoeder
  • 50 g walnoten
  • ½ krop friseesla of ijsbergsla, in smalle repen

 

Snijd de makreelfilets in brede stukken. Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes. Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap, de geraspte schil, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar.
Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel. Verdeel de sla over 4 coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes.

Lekker met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood. Gebruik het gerecht eens als vulling voor een baguette of stokbrood.

 

Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Scholrolletjes uit de oven (recept)
Lees ook:Een frisse, zoete, gezonde koolrabi-ijsbergsalade (recept)
Lees ook:Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen (recept)
Lees ook:Pastasalade met gerookte zalm (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>