Vitamine C verlaagt risico op hersenbloeding

Uit een onderzoek, dat gepresenteerd is tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology, is gebleken dat voeding eten die rijk is aan vitamine C  het risico op een hersenbloeding zou kunnen verlagen.
Aan het onderzoek deden 65 mensen mee die een hersenbloeding hadden gehad. Daarbij scheurt er een bloedvat in het hoofd, waardoor er bloed in het hersenweefsel stroomt.
Zij werden vergeleken met 65 gezonde proefpersonen. Bij alle deelnemers werd het vitamine C-gehalte in het bloed gemeten.

Van alle deelnemers had 41 procent een normaal vitamine C-gehalte in het bloed. 45 procent had een laag gehalte vitamine C en 14 procent had een vitamine C-tekort.
Over het algemeen hadden de gezonde proefpersonen een normaal vitamine C-gehalte in het bloed, terwijl de patiënten die een hersenbloeding hadden doorgemaakt weinig vitamine C in hun bloed hadden.

Hoe kom je nu aan vitamine C. Veel vitamine C vind je in aardbeien, kiwi’s, mango, sinaasappels en zwarte bessen. Ook in veel groente eten is de perfecte bron voor vitamine C. Kijk maar eens op deze site, daar vind je een heel rijtje bronnen voor vitamine C. Gelukkig is er geen gevaarlijke dosis van vitamine C. Alles wat je lichaam niet kan verwerken, wordt via urine en ontlasting het lichaam uitgewerkt.

Lees ook:De zon helpt tegen depressie
Lees ook:Eet kiwi’s en kom gezond de winter door
Lees ook:Cacao houdt brein gezond
Lees ook:Koolsoorten kort koken is gezonder
Lees ook:Meer vitamine D in ons lichaam vermindert kans op dikkedarmkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>