Radijsjes zijn supergezond!

Radijsjes zijn pittige rakkers. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook verschrikkelijk gezond! Radijs bestaat al heel lang,  enkele eeuwen voor Christus gebruikten de Egyptenaren deze groente. Ook de Romeinen aten ze. In Europa werd hij pas geïntroduceerd omstreeks de jaren 1500.

 

Radijsjes bevatten veel vitamines B1, B2, B6 en C en mineralen als magnesium en ijzer. Ze bestaan voor 95 procent uit water en bevatten daardoor nauwelijks calorieën. Radijsjes stimuleren de spijsvertering en verlichten luchtwegen en zuiveren de nieren en daardoor ook het bloed. Doordat radijsjes veel ijzer bevatten, zijn ze effectief bij bloedarmoede. De vele vezels bevorderen de darmwerking. Ook worden de lever en de galblaas gestimuleerd.

Van radijs ga je snel vol zitten. Het wordt daarom aangeprezen als een groente die goed is om te eten als je wilt afvallen. Wanneer je afvalt is het ook belangrijk om te weten dat er allerlei in vetten ingekapselde gifstoffen vrij komen in het lichaam. Daarom moet afvallen altijd gepaard gaan met detoxen. Radijsjes zorgen voor een goede detoxificatie van het lichaam.

Lekker op een boterham met kaas en deze kun je ook proberen!

Lees ook:Zo blijven radijsjes langer vers
Lees ook:Met paars fruit gezonder ouder, zonder kwalen
Lees ook:Boerensandwich met haring en radijs (recept)
Lees ook:Eet groente en fruit volgens het seizoen!
Lees ook:Koolsoorten kort koken is gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>