Glas wijn drinken beter dan sporten?!

Mooi bericht ontvang ik net in mijn mailbox van een vriendin van me! Zeker omdat ze al heel lang roept te willen stoppen met het drinken van een glaasje wijn en dat terwijl ze het zo lekker vindt.  Het zou de reden zijn dat ze te zwaar is en dus wil ze zich storten op de sport en het glas wijn verdwijnt voorgoed uit haar leven.

Totdat ze dit bericht onder ogen kreeg………

Uit onderzoek aan de universiteit van Alberta in Canada laat zien hoe gezond een glas rode wijn kan zijn. Het onderzoek, geleid door Jason Dyck, heeft aangetoond dat een glas rode wijn hetzelfde resultaat geeft, als een uur in de sportschool aan de gewichten hangen.
In rode wijn, of liever gezegd in de rode druif, zit een stofje dat Resveratrol heet. Resveratrol is een antioxidant die de spier- en hart-functies op dezelfde manier zou stimuleren als een uur aan de gewichten trekken.

Tijdens het onderzoek op dieren bleek dat Resveratrol een positief effect had op het uithoudingsvermogen, en op de prestaties van spieren en het hart. Jason Dyck wil zelfs zover gaan in zijn beweringen, dat Resveratrol in pil-vorm verbeterde trainingsprestaties zou kunnen leveren in de gym.
Het antioxidant is geen groentje in de wetenschappelijke en biologische wereld; zo zou Resveratrol onder andere het geheugen stimuleren en de kans op kanker verkleinen.

 

Bron: spotlighttv.nl

Lees ook:Drink met een gerust hart een paar glazen witte wijn
Lees ook:Rode wijn tegen gehoorverlies….
Lees ook:Genieten van de Beaujolais Primeur
Lees ook:Champagne is gezond
Lees ook:Witte wijn veroorzaakt wel degelijk vlekken op tanden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>