Vrouwen geven kapitalen uit aan make-up

Oooooh, is me dat schrikken wat ik net op NU.nl lees: uit onderzoek van een cosmeticamerk onder 2.200 Britse vrouwen is gebleken dat vrouwen gedurende hun hele leven in totaal 115.000 euro uitgeven aan make-up. Zij besteden tussen hun 16e en 65e bijna 45 euro per week aan make-up. Nou ja, als het dan z’n vruchten heeft afgeworpen is het de moeite waard geweest toch? Geld moet rollen!Twee derde van de ondervraagden zegt dat het meer dan 570 euro kost om haar make-upcollectie te vervangen en volgens 10 procent kost dat 800 euro. Make-upcollecties bevatten gemiddeld 54 producten.

De meeste vrouwen hebben ongeveer zestien producten in hun handtas en 38 producten thuis. 61 procent van de vrouwen zegt dat ze liever make-up shopt, dan dat ze dineert met haar vriend. De helft van de vrouwen verkiest bovendien het dumpen van haar vriend boven een leven zonder make-up, zo meldt Daily Mail.

De waarde van een gemiddelde make-uptas is 150 euro. 56 procent van de deelnemers zou zonder pardon 23 tot 34 euro uitgeven aan een mascara. Het goedkoopste product in een make-uptas is lipgloss. Het duurste product is meestal de make-uptas zelf, die vaak tussen de 85 en 115 euro kostte.

Lees ook:Vrouwen geven kapitalen uit aan make-up
Lees ook:Vrouwen smeren wat af op middelbare leeftijd
Lees ook:Vervallen cosmetica betekent een gevaar voor je gezondheid
Lees ook:Zo verwijder je je make-up voor het slapen gaan
Lees ook:69-jarige Helen Mirren schittert voor L’Oreal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>