Australische brandweerman redt koalabeertje (filmpje)

Het heeft he-le-maal niets met 50plus te maken, maar ik vond dit filmpje zo ontroerend, dat ik het jullie niet wilde onthouden.

Dorst is maar dorst…. en een klein lichtpuntje in de bosbrandtragedie van Australië. Dit filmpje is gemaakt met een mobiele telefoon van één van de brandweermannen. De vrouwtjeskoala, Sam genaamd, werd begin deze week door de vrijwillige brandweerman Dave Tree gered.

Toen brandweerman David Tree met zijn ploeg langsreed om eventuele nieuwe opflikkeringen van het vuur de kop in te drukken zag hij het diertje lopen op een afgebrand terrein. Hij zette de vrachtwagen aan de kant en ging er achter aan.

De koala, die duidelijk pijn leed, stopte toen hij zag dat Tree achter hem aan kwam. “Het was verbazingwekkend, hij keerde zich om, ging op zijn achterste zitten en keek me aan alsof hij zeggen wilde ‘verlos me uit mijn lijden’.” Toen Tree het diertje een fles water aan de lippen zette pakte het de fles aan alsof het heel gewoon was. “Hij bleef naar de fles reiken, bijna als een baby.”

En dat terwijl het niet de vriendelijkste dieren zijn…..

Lees ook:Dronken Kim Wilde geeft miniconcert in Londense metro
Lees ook:Koala gered door mond-op-mondbeademing
Lees ook:Zo open je een wijnfles…zonder opener!
Lees ook:Kankerpatiënte gaat dansend de operatiekamer in
Lees ook:Veelbesproken hondje Chica van Herman Beelen (91) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>