Oudere mensen zijn gelukkiger dan jongeren

Uit een nieuwe Amerikaanse studie blijkt dat mensen in de leeftijd van 60 tot 80 jaar over het algemeen gelukkiger en stabieler in het leven staan dan personen van jonge en middelbare leeftijd. Naarmate we ouder worden lijken we ons minder aan te trekken van tegenslagen. Het onderzoek laat zien dat oudere mensen tegenslagen vaak makkelijker kunnen verwerken. Bij het experiment werden proefpersonen geconfronteerd met een afgeluisterd gesprek, waarbij de deelnemers als “saai” en “onbetrouwbaar” werden afgeschilderd. De jongere mensen reageerden meestal op deze beschuldigingen, in tegenstelling tot oudere mensen.

Uit een wetenschappelijke onderzoek, waarbij verschillende mensen 23 jaar lang gevolgd zijn, blijkt dat geluk en emotionele stabiliteit groeit met de jaren. “Dit betekent waarschijnlijk dat ouderen ook beter zijn in het vermijden van en omgaan met stressvolle gebeurtenissen”, meldt onderzoeker Susan Charles in The Daily Telegraph.

Lees ook:Vanaf 50 jaar (met piek op 85ste) echt gelukkig!
Lees ook:Je hersenen functioneren het best rond je 22e
Lees ook:Grijzer is wijzer
Lees ook:Wijsheid komt ECHT met de jaren!
Lees ook:Medicijnen worden onvoldoende op ouderen getest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>