Na Zwarte Piet-discussie nu dreigend verbod op chocoladesigaretten

Schermafbeelding 2013-11-12 om 11.36.28De manier waarop vroeger Sinterklaas gevierd werd, zou weleens voor een groot deel kunnen veranderen en verdwijnen, nu na Zwarte Piet ook de chocoladesigaretten onder vuur zijn komen te liggen. In mijn jeugd hoorden ze er in de december (bijna) net zo hard bij als Zwarte Piet. Schoen gezet? Standaard een pakje erin. En dan met zo’n sigaret nonchalant bungelend op de lip een beetje cowboytje spelen. (*) Het mooiste vond ik altijd nog dat je het papiertje soms niet open kreeg en dat het een plakkerige, geplette, bruine bende werd als je de chocolade te pakken wilde krijgen. Volgens mij zie je ze tegenwoordig veel minder en als het aan de EU ligt binnenkort helemaal niet meer.

Het europarlement wil binnenkort chocoladesigaretten verbieden in de nieuwe Europese tabaksrichtlijn. Dat meldt Der Spiegel. Ook andere zaken rond tabak worden verboden, zoals menthol-sigaretten. Waarschuwingsteksten op pakjes shag moeten groter worden afgebeeld. Het verbod wordt pas geldig als alle Europese lidstaten akkoord gaan met de maatregelen.

(*) Schadelijk? Hooguit omdat chocolade niet gezond is. Aan het het echte roken ben ik in ieder geval nooit begonnen, …ondanks de jaarlijkse chocoladesigaretten.

Lees ook:Nu ook Pietenstickers om Pietitie te ondersteunen
Lees ook:Rechter komt mogelijk al eerder met uitspraak over Zwarte Piet
Lees ook:62 euro voor een pakje sigaretten?
Lees ook:Wat hebben we vorig jaar zoal genuttigd
Lees ook:‘Kick Out Zwarte Piet’ wil landelijke intocht van de Sint (in Gouda) verstoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>