Fazant terroriseert bejaard echtpaar

De lente is voor iedereen een groot feest, tenminste…….. bijna voor iedereen.Voor de 72-jarige Brit John Tucker is het afzien. Het broedseizoen brengt hem niets anders dan ellende. Een fazant, die zijn territorium in een nabijgelegen veld verdedigt heeft het op de man voorzien. De gepensioneerde ornitholoog 72-jarige  draagt handschoenen en een wandelstok om zichzelf te beschermen tegen de agressieve vogel, die hij ‘Yobbo’ noemde. Elke keer als hij zijn huis verlaat, komt de fazant uit een nabijgelegen veld naar hem toe en begint dan te knauwen, met zijn vleugels te klapperen en de armen, benen en hoofd van Tucker aan te vallen. Hij achtervolgt hem dan wanneer hij probeert te ontsnappen door de tuin.

De agressieve vogel ziet zelfs wanneer de voordeur geopend is en loopt dan in het huis om hem en zijn vrouw aan te vallen. “Het wilde dier zit voor de deur en wacht om te kunnen binnendringen. Elke keer als ik in mijn auto stap, komt hij achter me aan en moet ik maken dat ik weg kom. Ik kan het gras niet afmaaien zonder dat hij me achtervolgt. Maar ik zorg ervoor dat hij me achtervolgt naar het tuinhuis, dan maak ik me snel uit de voeten en sluit ik hem op. Ik was vroeger een professioneel ornitholoog, dus ik heb wel wat ervaring, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Onlangs draaide ik hem bijna de nek om toen hij me weer eens pestte, maar ik kreeg het niet over mijn hart toen ik in zijn bruine ogen keek”, aldus Tucker.

Lees ook:Vermiste Michael van Dijk gevonden
Lees ook:Niet missen: Beleefdelente gaat weer beginnen
Lees ook:Doe je mee aan de Verkiezing van de Nationale Vogel?
Lees ook:Vrouw reinigt nog werkende bom uit WO II
Lees ook:‘De achtste zuster’ van Elle Eggels, bestsellerauteur van ‘Het huis van de zeven zusters’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>