Je eigen wijn maken in Frankrijk

Voor veel wijnliefhebbers heeft het beroep van wijnbouwer iets mythisch en veel mensen dromen er van om zelf wijn te maken. Benoît Carrière, de eigenaar van domein Le Clos Boisé heeft daar iets op bedacht. In de buurt van het Zuid-Franse Nîmes kun je je uitleven en je droom werkelijkheid laten worden. Aan het einde van de rit heb je de kunst van het wijnmaken onder de knie en ga je met zo’n honderd flessen met je eigen etiket erop naar huis.Benoît heeft zijn wijngaard opgedeeld in kleine percelen, elk goed voor 50 wijnranken. Voor 290 euro kan je zo’n perceel huren om met de druiven je eigen wijn te verbouwen. De bedoeling is dat de huurders zoveel mogelijk werk zelf doen. Een unieke vorm van wijntoerisme, want Le Clos Boisé biedt ook vijf luxueuze chambres d’hôtes (homecinema, dvd-speler, internetverbinding…) vanaf 70 euro per kamer per nacht, en twee gîtes aan waar je als wijnboer in spe kunt overnachten tijdens je werkzaamheden.

Verplicht is dat verblijf niet: voor het dagelijkse onderhoud van de wijngaard kan gezorgd worden en  de huurders worden via internet op de hoogte gehouden. Maar in de praktijk komen de meeste huurders twee of drie keer per jaar langs, vertelt Benoît. “Tenslotte is het de mensen te doen om de ervaring. Ze willen zelf snoeien, zelf plukken en zelf hun eigen wijn assembleren”.

Le Clos Boisé verbouwt op biologische wijze lokale druivensoorten als merlot, carignan, syrah, grenache en cabernet. Genoeg keuze dus om een wijn op maat te maken. Benoît stelt daarvoor zijn wijnkelder en de wijnpers van zijn grootvader ter beschikking. Hij geeft ook opleidingen van één of meer dagen voor wie zich echt wil bekwamen in de nobele kunst van het wijnmaken.

Maar Le Clos Boisé beschikt ook over een zwembad, een restaurant en een wellnessruimte, zodat de vakantie zeker niet alleen in het teken van wijn hoeft te staan.

Lees ook:De Veluwse Wijnroute
Lees ook:Wijnfeest in het Reestdal…….. Nederland!
Lees ook:Grape: Het eerste lifestyle blad voor wijnliefhebbers
Lees ook:Het leukste en veelzijdigste kampeerweekend van Nederland van 20 t/m 22 mei 2011
Lees ook:Meer genieten van wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>