We gaan niet zonder drop op vakantie

Van alles nemen we mee achter in onze kofferbak of koffer als we op vakantie gaan, van pindakaas tot zakken aardappels. Reisorganisatie World Ticket Center heeft aan 500 klanten de vraag gesteld welke Nederlandse consumpties men mist tijdens een vakantie in het buitenland en wat men meeneemt in zijn/haar reiskoffer? Op nummer 1 staat Nederlandse drop! 48 % kan niet zonder het typische Nederlandse snoepgoed tijdens een verblijf over de grens. Pindakaas (21 %), hagelslag (9 %), thee/koffie (5 %), kaas (3%), sultana/liga (2%) en overige etenswaren (1%) zijn hierna de meest geliefde producten.

‘11 % peinst er niet over om Nederlandse consumpties mee op reis te nemen en gaf aan helemaal niets te missen uit Nederland ongeacht of ze lang of kort op reis gaan.  Zij willen juist letterlijk en figuurlijk cultuur proeven,’ aldus Marketing Manager van World Ticket Center Rémi Wouters. Van de 500 ondervraagden gaf meer dan de helft aan niets mee te nemen tijdens een kort verblijf in het buitenland, maar bij een lang verblijf (meer dan 2 weken) werd drop beslist in de koffer gestopt.

Gezinnen met jonge kinderen zijn debet aan de populariteit van pindakaas en hagelslag. Dit is te wijten aan het feit dat de meeste jonge kinderen niet zo dol zijn op buitenlands beleg op brood. Drop is het meest geliefd bij diverse doelgroepen en scoorde goed bij stellen, alleenstaanden en gezinnen.

Lees ook:Nederlanders in het buitenland missen: …de kroket!
Lees ook:Nederlandse vakantiegangers laten pindakaas en drop thuis dit jaar
Lees ook:Volkorenbrood en kaas onze nummer één heimweeproducten
Lees ook:De Heimweewinkel, een webwinkel met typisch Nederlandse producten
Lees ook:De vakantieboodschappen van Nederlanders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>