Hollander gek op vakantie in eigen land

Ondanks dat de recessie op zijn retour is, brengen veel Nederlanders hun zomervakantie nog steeds graag in eigen land door. Maar liefst 38 procent blijft binnen de Nederlandse grens, blijkt uit onderzoek onder 3.000 bezoekers van Vakantie.nl. En terecht. Nederland is echt een fantastisch vakantieland, al was het alleen al maar omdat je er niet zo ontzettend ver voor hoeft te rijden! De populairste bestemmingen binnen Nederland zijn Zeeland en de Waddeneilanden, voornamelijk door het nabijgelegen strand. Meer dan een kwart geeft aan dat Nederland genoeg moois te bieden heeft. Daarnaast is het makkelijker met de kinderen (14 procent) of een vaste gewoonte om in eigen land op vakantie te gaan (12 procent).Na Zeeland (22 procent) en de Waddeneilanden (17 procent) is ook Limburg (14 procent) een populair gebied onder de Nederlanders die in eigen land blijven. Door de bosrijke omgeving en de goede voorzieningen in Limburg staat de provincie op een derde plaats. Utrecht is het minst populair. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft al een vakantie in Nederland geboekt. Daarbij zijn bungalow- en vakantieparken dit jaar favoriet: maar liefst 65 procent kiest hiervoor. 15 procent kiest voor een Nederlandse camping en een tiende overnacht in een hotel.

Hoewel de kans op slecht weer niet afschrikt – slecht 17 procent is geneigd de vakantieplannen te wijzigen bij slechte voorspellingen – geeft meer dan de helft van degenen die hun vakantie buiten Nederland vieren aan dat het weer een grote rol speelt in de keuze voor een vakantie buiten eigen land.

Lees ook:Nederlanders vertoeven op vakantie het liefst in…Spanje
Lees ook:Nieuwe toeristische website van Zeeland
Lees ook:Kleinkinderen niet populair tijdens vakantie
Lees ook:Zeeland nummer één voor zomervakantie in eigen land
Lees ook:Pensionado’s gaan vaker op vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>