Vrouwen, kleding en vakantie…….

Gelukkig, ik ben niet de enige vrouw die haar koffer volpropt met extra kledingstukken, want je weet maar nooit…. kwestie van wat meer keuze  hebben, ‘just in case’. Daar stond ik vorige week op Schiphol: “mevrouw u heeft over-bagage, dat gaat u geld kosten……” NEE hè! Mijn partner had al zo’n flauw vermoeden toen hij mijn koffer naar de auto bracht.
Een uitgebreid onderzoek waar meer dan 2000 vrouwen aan deelnamen, toont aan dat de doorsnee vrouw (die een weekje op vakantie gaat) tijdens het inpakken zo’n 34 kledingstukken in haar koffer propt. Tijdens het inpakproces voegt ze daar maar liefst 26 ‘reservestukken’ aan toe, goed voor maar liefst 60 exemplaren.Bijna de helft van onze reisgarderobe blijft tijdens de vakantie onaangeroerd in de koffer liggen!

Als we weten dat we onnodig met extra kilo’s lopen te zeulen, waarom nemen we dan zo veel mee? Bijna 8 op de 10 vrouwen zegt dat ze extraatjes in hun koffer stoppen voor het geval dat ze op reis niet weten welke outfit aan te trekken.

“Vrouwen zijn geen goede beslissers. Er zijn maar weinig vrouwen die ‘s morgens precies weten welke kleren ze die dag willen dragen, laat staan dat ze op voorhand weten wat ze de komende 7 dagen zullen aantrekken”, vertelt Jeremy Cryer, hoofd van Gocompare.com die de studie op poten zette.

“Ze zijn graag op alles voorbereid. Dat wil zeggen dat ze kleren meenemen voor elk weertype, daguitstapjes, wanneer ze ‘s avonds uitgaan, wanneer ze gaan sporten en wanneer ze een of andere activiteit hebben gepland, noem maar op.”

Mannen zijn zo anders, die nemen niet meer dan een paar hemden, t-shirten en shorts mee. Zij zijn met één outfit per dag happy terwijl vrouwen meermaals per dag van kledij wisselen.

Lees ook:65-plusmannen laten massaal hun vrouwen de koffer inpakken
Lees ook:We gaan niet zonder drop op vakantie
Lees ook:Koffer inpakken? Zo doe je dat!
Lees ook:Vijftigplussers flirten er tijdens de vakantie flink op los
Lees ook:Koffer vermist, wat nu?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen, kleding en vakantie…….

  1. villas lloret de mar

    Ik heb altijd een probleem met mijn bagage als gevolg van de zoveel dingen die ik draag .. Na raeding uw post heb ik verzamelde een enorme kennis ..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>