Bezoek de gezondste plek van Nederland

Op Landgoed Zwaluwenburg, tussen Elburg en ‘t Harde gaat sinds begin 2009 een wel heel gezond park schuil…de A.Vogeltuinen. Gezonde kruiden en planten, biologisch fruit, een verantwoorde granentuin, een culinaire tuin met gezonde, vergeten groenterassen en een tuin met tips om je eigen gezonde tuin aan te leggen. Misschien een beetje vroeg om het daar nu al over te hebben, maar een beetje dagdromen over het voorjaar moet kunnen, toch?

Welke kruiden en planten worden gebruikt voor welke kwalen? Welke plant helpt bij insectenbeten, hoe ruikt salie, welke delen van de Oost-Indische Kers zijn eetbaar.

En het spiksplinternieuwe blotevoetenpad zorgt dit jaar voor een verrassende nieuwe natuurbeleving. Het blotevoetenpad wordt op donderdag 17 mei 2012 geopend. Volgens Alfred Vogel is het lopen op blote voeten een geweldige remedie tegen geestelijke en lichamelijke moeheid. Een blotevoetenpad in de tuinen van A.Vogel was dan ook een logische volgende stap in het vervolmaken van de natuurbelevenis. Hoe voelt het om op mos te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten met de voeten aan? De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speeldernis, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op natuurlijke speelattributen.

Een bezoek brengen aan de A.Vogeltuinen is altijd leuk! Voor jong en oud!

Lees ook:Waarom lopen op blote voeten goed voor je is
Lees ook:Blotevoetenpad… laat je voeten genieten de vrijheid
Lees ook:Nederlands Openluchtmuseum onthult ‘groene geheimen’
Lees ook:James Wong, de Jamie Oliver van de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes
Lees ook:Een zomerse dag uit: bezoek 35 tuinen in de stad Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>