James Wong, de Jamie Oliver van de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Ligt er vanmorgen een boek in de brievenbus “grow your own drugs”. “Huh? Wat moet ik daar nou mee, daar zit ik niet echt op te wachten” was aanvankelijk mijn eerste reactie, maar na een beetje doorbladeren bleek dit boek over de heilzame werking van planten, vruchten, bloemen en kruiden uit eigen tuin te gaan.

De charismatisch en mediagenieke tuinier en plantkundige James Wong laat zien hoe makkelijk, goedkoop en lonend het is om de juiste natuurlijke ingrediënten te vinden, ongeacht het seizoen.

Hij leert hoe je deze ingrediënten zelf kunt verbouwen, maar ook waar je ze kunt vinden in de natuur, of – voor de mensen zonder groene vingers – waar ze te koop zijn.

Niet alleen geeft Wong meer dan honderd nieuwe recepten voor zalfjes, lotions en andere natuurlijke huis-tuin-en-keukenmiddelen, hij laat in Een jaar met James Wong ook zien waar en wanneer je de beste planten, kruiden en bloemen kunt oogsten. Met een paar blaadjes uit de achtertuin is het mogelijk om niet alleen remedies voor alledaagse kwaaltjes te maken, maar ook schoonheidsproducten en praktische middeltjes die meubels laten glanzen, het huis laten geuren en zelfs de kat van vlooien verlossen.

Lees ook:Bloem & Tuin 2011 Grootste tuinevenement in Benelux
Lees ook:Zo ruikt je hele huis naar verse ochtendkrant!
Lees ook:Vijftig ijslolly recepten – sensaties op een stokje
Lees ook:Een warm bad met de nieuwe Kneipp Badoliën Dagdromen en Oosterse Sferen
Lees ook:Bezoek de gezondste plek van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>