Oproep: kom verkleed als musketier ontvang 50% korting op entree Kasteel Hoensbroek

Jongetje musketier schandpaal Kasteel HoensbroekKasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. In dit kasteel neem je deel aan de nieuwe Musketiersbelevenis Code M; via spannende speurtochten doorkruis je het kasteel en leer je over de musketiers. Kom je deze herfstvakantie verkleed als musketier dan betaal je slechts de helft van de entree.

Musketiers

Kasteel Hoensbroek is een waterburcht met meer dan veertig kasteelvertrekken. Je beklimt de middeleeuwse toren, bibbert in de kerker (waar het licht langzaam uit gaat…) en je bewondert de 18e -eeuwse balzaal. Nieuw dit jaar is de Musketiersbelevenis Code M. Je ziet échte 17e -eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels. Op het beeldscherm van een tablet ontdek je de geheimen van het kasteel (via augmented reality).

Beroemdste musketier aller tijden

De wereldberoemde musketier D’Artagnan vocht in het leger van de Franse Koning Lodewijk XIV die met zijn leger in 1673 voor de poorten van Maastricht stond en de stad veroverde op de Republiek van Willem III. D’Artagnan sneuvelt in deze strijd. In Kasteel Hoensbroek kom je erachter waarom en hoe de Franse troepen onze regio belaagden en welke gevolgen dit heeft gehad. Als je nog meer historische achtergrondinformatie wilt over de historische voorwerpen dan gebruik je de IZI Travel tour op je smartphone.

Herfstactie

Kasteel Hoensbroek vraagt alle musketiers – en iedereen die zich musketier voelt – om verkleed naar Kasteel Hoensbroek te komen in de herfstvakantie (17 oktober tot en met 1 november ’15). Alle musketiers betalen slechts de helft van de entree. Eén voor allen, allen voor één!

Adres en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is elke dag open van 10.00 tot 17.30 uur. De entree bedraagt: volw. € 9,75 kids vanaf 4 jaar € 7,25. Musketiers ontvangen 50% korting in de herfstvakantie 17/10 tm. 1/11). De actie geldt niet i.c.m. andere acties.

Lees ook:Gratis op avontuur naar Kasteel Hoensbroek
Lees ook:Maak kennis met de geschiedenis van de lingerie…
Lees ook:Dag van het Kasteel – Een kijkje in de kasten van Slot Zuylen
Lees ook:Metaalvissers (?) halen gestolen kluis na 22 jaar boven water
Lees ook:Geniet van de Franse Restaurant Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>