Oudere werknemers voor minder geld op proef laten werken

De FNV wil werkgevers verplicht stellen om sollicitanten van 55 jaar en ouder altijd uit te nodigen voor een gesprek. Dat is een van de voorstellen van de vakcentrale om de moeilijke positie van oudere werkzoekenden te verbeteren, schrijft de Telegraaf. Ook wil de FNV het werkgevers mogelijk maken oudere werknemers voor minder geld een paar maanden op proef te laten werken.Tja, er zit natuurlijk wel een voordeel aan. Maar stel je nou voor dat je ontzettend ervaren en gemotiveerd bent en je moet een paar maanden tegen een lager salaris aan de slag, en dat er op jouw afdeling jongeren zitten die hetzelfde werk doen voor meer geld… Dan voel je je toch een beetje in je…ja, laten we het gewoon maar zeggen: in je zak gescheten!De sociale partners onderhandelen al sinds het pensioenakkoord van afgelopen zomer, waarin werd besloten de pensioenleeftijd te verhogen, over een plan om de positie van ouderen op de arbeidsmarkt te verbeteren. De onderhandelingen lijken volgens FNV-hoofdbestuurder Leo Hartveld echter op niets uit te lopen. “Wij hebben een totaalafspraak gemaakt”, zegt hij in de krant. “En dit is het fundament van het hele bouwwerk. Als je dit niet regelt, krijgen we grote problemen in dit land.”

Lees ook:Pensioenstelsel Frankrijk op de schop
Lees ook:Sociale partners bereiken conceptakkoord pensioenleeftijd
Lees ook:65-plussers zijn niet om te kopen langer te werken
Lees ook:Frans protest tegen herziening pensioenstelsel
Lees ook:UWV start actiemaand voor de 55-plusser

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oudere werknemers voor minder geld op proef laten werken

  1. Joop

    Allemaal gewauwel in de ruimte, iemand van 55 brengt ervaring mee
    waarop veel leidinggevende van rond de dertig niet op zitten te wachten. Omdat de eerste veel meer ervaring heeft,zo simpel is het.
    We zijn echt niet meer of minder dan een stel stomme apen.

      /   Reply  / 
    1. Bertha 13

      En een tunnelvisie, Joop

        /   Reply  / 
  2. Joop

    En als je dat gegeven niet begrijpt ben je waarschijnlijk rond de dertig en leidinggevende, ha ha ha.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>