UWV start actiemaand voor de 55-plusser

Werkgevers moeten bij het werven van hun personeel meer aandacht besteden aan de talenten en ervaringen van werkzoekende 55-plussers, zo vindt het  UWV, die er ook in november op gaat aandringen bij bedrijven en organisaties.Tja, je kunt er wel op gaan aandringen, maar ik denk dat werkgevers in deze dure tijden vooral naar het kostenplaatje zullen kijken. En dan is de kans groot dat ze ondanks de actiemaand 55-plus gewoon weer voor de broekies gaan! Met de Actiemaand 55-plus wil UWV proberen de kansen van ouderen op de arbeidsmarkt te vergroten. Er komen diverse bijeenkomsten waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten. Het startsein werd vrijdag gegeven met een bijeenkomst in Helmond.  Directeur André Timmermans van de divisie WERKbedrijf van UWV onderstreept dat 55-plussers het bijzonder lastig hebben op de arbeidsmarkt. „Ze verliezen minder snel hun baan, maar als ze werkloos raken is de kans om lang werkzoekend te blijven aanzienlijk.”

UWV is in 2010 gestart met het ondersteunen van 55-plussers in netwerkgroepen. Het gaat om groepen die grotendeels zelfstandig functioneren onder begeleiding van een gespecialiseerde werkcoach van UWV. De deelnemers houden regelmatig bijeenkomsten, wisselen ervaringen uit, volgen workshops en helpen elkaar bij het zoeken naar werk. Daarbij maken ze gebruik van elkaars netwerken en benaderen ze gezamenlijk werkgevers. Door samen op te trekken werken de groepsleden aan het zelfvertrouwen en de motivatie en vergroot men de kansen op een nieuwe baan.
Het aantal 55-plussers met een werkloosheidsuitkering is het afgelopen jaar met 13.000 gestegen tot 80.000. Van de langdurig werklozen met een WW-uitkering is ruim veertig procent 55 jaar of ouder.

Lees ook:Open voor kansen, open voor 50-plus….
Lees ook:Uitbreiding aanpak ouderenwerkloosheid
Lees ook:Langer doorwerken gestimuleerd met vier miljoen euro
Lees ook:“Discriminatie bij sollicitatie” vindt 55-plusser
Lees ook:Bijna helft veteranen profiteert van defensie-ervaring in huidige burgerbaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>