Langer doorwerken gestimuleerd met vier miljoen euro

Henk Kamp (VVD) strijdt tegen vergrijzing. De minister van Sociale Zaken investeert vier miljoen euro in projecten die langer doorwerken en de bredere inzetbaarheid van werknemers moeten stimuleren. Het geld gaat vooral naar congressen en bijeenkomsten. De komende dertig jaar neemt de beroepsbevolking volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek af met driekwart miljoen. Daarnaast heeft meer dan helft van de mensen die verwachten hun werk niet tot hun pensioen te kunnen volhouden nog niet nagedacht over een volgende baan. In de strijd tegen de vergrijzing wil Kamp dat het normaal wordt dat wordt geïnvesteerd in mobiliteit, gezondheid en scholing van werknemers. “Werkgevers en werknemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat zij voor elkaar aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt”, schrijft de minister maandag.
De projecten die met het geld worden opgestart zijn vooral gericht op het uitwisselen van kennis tussen bedrijven die nu al iets doen aan duurzaamheid en bedrijven die nog moeten beginnen. Dit jaar worden hiervoor verschillende congressen en ‘meetings’ georganiseerd, zowel voor grote als kleine bedrijven. Het geld is nadrukkelijk niet bedoeld voor subsidies. “We willen de werkgevers en werknemers laten inzien dat zelf investeren het beste is”, licht een woordvoerder van de minster toe. Naast de bijeenkomsten worden van het geld preventieve acties georganiseerd tegen fysieke en psychische belasting. Met de sociale partners wil het kabinet verdere afspraken maken over het budget dat beschikbaar is om werknemers naar ander werk te begeleiden.

Bron: economie.nieuws.nl

Lees ook:Doorwerken na je 62ste levert bonus op!
Lees ook:UWV start actiemaand voor de 55-plusser
Lees ook:Langer doorwerken steeds meer geaccepteerd
Lees ook:65 ook pensioenleeftijd voor ZZP’er
Lees ook:Oudere werknemers zijn waardevol voor bedrijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>