Blijf bewegen op vakantie!

Zo, dan is het bijna zover: we gaan massaal op vakantie! Voor veel mensen betekent dit enorm luieren en vooral veel eten. Maar doe dat nou niet…. Een beetje beweging is een noodzakelijk kwaad als je na de vakantie nog soepele spieren wilt hebben. Zeker als je een fanatieke sporter bent, lever je veel in als je een paar weken stil gaat zitten. En over de omvang van de buik zullen we het maar niet hebben……

Tijdens een wandeling op het strand verbrand je al meer calorieën dan als je gewoon op de weg loopt. Ook met zwemmen of snorkelen kom je makkelijk aan een half uurtje bewegen per dag. En op de camping zijn badminton en tafeltennis vaak populair. Ben je meer van golf of tennis? Veel vakantiebestemmingen hebben een baan in de buurt waarop je je kunt uitleven.

De omstandigheden op vakantie zijn vaak anders dan thuis. Als je gaat sporten pas je de intensiteit van de training dus aan de omstandigheden aan. Zorg dat je voldoende drinkt, want in een warmere omgeving transpireer je meer. Verder is het ook op vakantie belangrijk om een goede warming up te doen. Jij hebt het misschien wel warm, maar je spieren en gewrichten zijn nog niet goed voorbereid.

Sommige vakantiegangers kiezen voor een reis vol extreme sporten. Let erop dat veel reisverzekeringen geen dekking bieden voor gevaarlijke of extreme sporten en dat medische kosten erg hoog kunnen zijn in het buitenland. Ga je op zoek naar een sportieve uitdaging? Controleer dan voor vertrek de dekking van je reisverzekering en sluit zo nodig een aparte verzekering af.

Veel vakantiebestemmingen hebben meer hoogteverschillen dan we gewend zijn. Houd daar rekening mee: rustig omhoog en dan lekker naar beneden. Zorg als je gaat fietsen of lopen dat je weet welke route je neemt. Verdwaald ben je zo. Neem daarom voor de zekerheid altijd een telefoon en wat kleingeld mee. Vergeet ook vooral de zonnebrandcrème niet.

Fijne vakantie!

Lees ook:Blijf in beweging op vakantie
Lees ook:Kleinkinderen gratis meeverzekerd
Lees ook:Sporten houdt je jong!
Lees ook:50-Plussers gaan al na enkele weken op vakantie met nieuwe liefde
Lees ook:Verlies je gewicht met alleen meer bewegen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>