Haringseizoen komt vroeg dit jaar!

 

Schermafbeelding 2014-03-31 om 19.57.57Waar we vorig jaar flink lang hebben moeten wachten op de haring, lijkt het dat we nu al redelijk vroeg in het seizoen in het rauwe visje kunnen happen. De nieuwe haring lijkt dit jaar namelijk een stuk vroeger te komen dan in 2013. Werd de start van het haringseizoen vorig jaar nog met 2 weken uitgesteld, dit jaar is al volvette haring voor de Nederlandse kust gespot, zo meldde het Nederlands Visbureau maandag. Iets om naar uit te kijken!

 

 

De extreem zachte winter en het vroege voorjaar hebben blijkbaar invloed op de biologische gesteldheid van de haring in zee, verklaart het visbureau. Gedurende het gehele jaar wordt op haring gevist. De vangst van de juiste, volvette haring geschikt voor verwerking tot Hollandse Nieuwe, is voorbehouden aan de periode eind mei tot begin juli. De startdatum van het nieuwe haringseizoen is nu vastgesteld op donderdag 12 juni.

Lees ook:Hollandse Nieuwe later dit jaar
Lees ook:Haring Happen kan weer écht op 5 juni volgend jaar
Lees ook:Wanneer is haring Hollandse Nieuwe?
Lees ook:Eerste vaatje haring levert 56.500 euro op voor goed doel (..seizoen van start!)
Lees ook:Hollandse Nieuwe vanaf 8 juni 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>