Vakantietijd? Niet voor 1 op de 6 Nederlanders

imageVolgens de vakantiegeld-enquête van het Nibud gaat 67% van alle Nederlandse huishoudens minimaal zes dagen op vakantie. Reis met je Hart  zet zich samen met landelijke (reis)organisaties in voor de 1 op de 6 Nederlanders die helemaal niet op vakantie kan. De stichting laat 150 pechvogels tóch op vakantie gaan die onder de armoedegrens leven en daarom vakantie wel op hun buik kunnen schrijven. Hoe? Powervrouw Mila Wit-Emonds van Reis met je Hart is sinds januari actief met het zichtbaar maken van dit probleem en het bieden van een oplossing. Naast onder meer TUI, Sunweb, Thomas Cook en FOX Verre Reizen, maar ook Thuisbezorgd.nl, Connexxion en de Europeesche Verzekeringen kun jij ook je steentje bijdragen via de pijlers Nomineer, Doneer en Inspireer via de website.

150 pechvogels tóch op vakantie
Volgens het Sociaal Plan Bureau leven 1,5 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens omdat zij structureel een laag inkomen genieten. De grootste groepen zijn eenoudergezinnen met minderjarige kinderen (34%) en alleenstaanden tot 65 jaar (23%). Daarnaast ziet Reis met je Hart dat Nederland een grote groep mensen telt die door ontslag, ziekte, mantelzorg of andere tegenslagen zoals een scheiding, al jaren niet op vakantie kunnen. In totaal kan volgens de ‘Thuisblijverspeiling van I & O’ 1 op de 6 Nederlanders niet jaarlijks op vakantie. Om dit probleem onder de aandacht te brengen en op te lossen is Stichting Reis met je Hart in het leven geroepen. In 2016 gaan er daardoor 150 pechvogels toch op vakantie.

Steentje bijdragen? Nomineer, Doneer en Inspireer!
Stichting Reis met je Hart is initiatief met ANBI status van social entrepreneur Mila Wit-Emonds dat sinds januari mensen op vakantie stuurt. Mila is al jaren actief in de reisbranche en kent het belang van reizen. “Je batterij opladen is ontzettend belangrijk, maar toch is er een grote groep die zich dat niet kan veroorloven. Daar brengen wij met Reis met je Hart verandering in door in 2016 tenminste 150 vakanties te faciliteren via het principe Nomineer, Doneer en Inspireer”.
Hoe werken de pijlers Nomineer, Doneer en Inspireer? Op de website www.reismetjehart.nl kun je mensen uit je directe omgeving nomineren voor een vakantie via Nomineer. Hierbij zorg je zelf voor de eerste bijdrage van €15-,. Dit bedrag wordt via Doneer aangevuld met donaties in geld en natura, zowel van particulieren als van (reis)organisaties die iemand graag een hart onder de riem willen steken. Mocht je eigen portemonnee niet zo dik zijn, draag iemand dan een ‘warm hart’ toe door het geven van een hartje op de site. Zo weet deze persoon dat je aan hem of haar denkt. Je kunt je ‘warme hart’ ook delen op je social kanalen om zo je achterban te inspireren een (kleine) donatie te doen. Grote (reis)organisaties zoals TUI, Sunweb, Thomas Cook en FOX Verre Reizen, maar ook Thuisbezorgd.nl, Connexxion en Europeesche Verzekeringen omarmen het initiatief en doneren al. Via Inspireer lees je tot slot verhalen van vakantiegangers die anderen inspireren om een nominatie of donatie te doen. Want je geluk delen doet iedereen toch graag?

Lees ook:D-reizen veilt vakanties
Lees ook:Op vakantie met een verpleegkundige
Lees ook:Nederlandse vakantiegangers ontspannen snel
Lees ook:De vakantieboodschappen van Nederlanders
Lees ook:Voorkom toiletstress op vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>