Reeënexcursies door een van de mooiste plekken van Nederland

De Weerribben is een van de belangrijkste moerasgebieden van Noordwest-Europa. Een landschap van water en riet, hooilanden en moerasbossen. Ontstaan door het samenspel van mens en natuur. Ooit werd hier veen afgegraven voor de turfwinning. Nu wisselen smalle stroken land en water elkaar af.

Staatsbosbeheer gaat, samen met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes, vanaf april 2010 reeënexcursies organiseren in het natuurgebied De Weerribben.Op speciaal gebouwde overdekte platbodems ga je, vlak voor het vallen van de avond, via ondiepe sloten op zoek naar reeën. Gewend aan het geluid en de aanwezigheid van de rietsnijders in winter laten de reeën zich nu nog zien. Een ervaren gids vertelt onderweg over het leven van deze dieren in dit moerassige natuurgebied.

Vanaf 2 april tot en met 15 mei op de woensdag, vrijdag- en zaterdagavond kun je deelnemen aan een excursie. Op de woensdagavond gaat de boswachter van Staatsbosbeheer mee.

De excursie start 2 uur voor zonsondergang ( exacte vertrektijd bij aanmelding) vanaf het bezoekerscentrum Staatsbosbeheer De Weerribben, Hoogeweg 27 Ossenzijl.

Duur 2 uur. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Je kunt dit doen bij het Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer de Weerribben Tel 0561-477272 bgg 0653784651

Bron: Telegraaf

Lees ook:Webcam bij vossenburcht: bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie
Lees ook:Staatsbosbeheer gaat bezuinigen op natuurwebcams
Lees ook:Het winterkampeerseizoen is geopend…..
Lees ook:Bezoek de vogelboulevard in plaats van de meubelboulevard
Lees ook:Ervaar de ruige Ierse kust van dichtbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>